27/6/14




Είναι αλήθεια, σε όλα υπάρχει τίμημα.

Κάθε επιλογή που κάνουμε ακόμη (και όταν  λέμε δεν επιλέγω και αυτό είναι επιλογή) έχει κάποιο κόστος. Και πάντα πληρώνουμε το κόστος που αντέχουμε ...

Έχει τύχει να θες να χάσεις κάποια περιττά κιλά. Και όμως επιλέγεις να μην αντισταθείς στα φαγητά ή τα γλυκά που έχεις μπροστά σου. Επιλέγεις το Τίμημα του να παραμείνεις στα ίδια κιλά να συνεχίζεις να νιώθεις το ίδιο άβολα και να συνεχίσεις να μην μπαίνεις σε εκείνο το παντελόνι που κάποτε το φόραγες και πετούσες!
Όμως το τίμημα του να παρασυρθείς εκείνη ακριβώς τη στιγμή είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο. Και την στιγμή του πειρασμού είναι πιο δυνατό αυτό. Και αυτό γιατί αντέχεις περισσότερο εκείνη την επιλογή. Σου «στοιχίζει» λιγότερο.

Αυτό συμβαίνει στα πάντα, στις σχέσεις, στην υγεία, στα οικονομικά, στα συναισθηματικά, στα επαγγελματικά, στις φιλίες σε οποιαδήποτε επιλογή κάνουμε.
Και εκεί έρχεται η πρόκληση την ίδια στιγμή που έρχεται και ο πειρασμός!

Την στιγμή που παραμένεις στην δουλειά ή στη σχέση που δεν σε κάνει ευτυχισμένο επιλέγεις το οικείο, υπάρχει στο μυαλό μας ο φόβος του άγνωστου, το τίμημα που θα πληρώσεις μετά την καινούρια επιλογή ή συμπεριφορά.
Πραγματικά όμως αν σκεφτείς τι είναι το χειρότερο σενάριο, ποιο είναι αυτό το «τρομακτικό» που μπορεί να νιώσεις ...Ποιό?

Θυμηθείτε μία στιγμή που κάνατε αυτή την υπέρβαση. Που σηκώσατε ανάστημα που επιτέλους είπατε την άποψη σας χωρίς φόβο, που αντισταθήκατε σε εκείνο τον πειρασμό που περνάει από μπροστά σας.
Σκεφτείτε πραγματικά μέσα στην καρδιά σας ,πόσο όμορφα νιώσατε...Αυτό δεν ξεπληρώνεται!

Το να νιώσει κανείς Νικητής είναι το μεγαλύτερο στοίχημα το να ξεπερνάς έστω και για μία στιγμή αυτό που φοβάσαι. Γιατί αλήθεια αυτό βρίσκεται μόνο μέσα σου. Ο φόβος είναι δικό σου δημιούργημα.

Και Ναι υπάρχει ένα τίμημα, μπορεί να χάσεις κάποιες συνήθειες, μπορεί να χαθούνε σχέσεις αλλά αυτές απλά θα χαθούν γιατί υπάρχουν σαθρά θεμέλια από κάτω. Ότι δεν έχει γερές και υγιής βάσεις μπορεί να χαθεί με το φύσημα του ανέμου, έτσι και αλλιώς!

Υπάρχει και ένα Κέρδος που είναι ανεκτίμητη η Αξία του και αυτό είναι η Ελευθερία!Το να ξεπερνάς τον εαυτό σου και τους φόβους σου είναι Ελευθερία! Το να νικάς κακές συνήθειες και να κερδίζεις Υγεία κ Χαρά είναι Ελευθερία. Το να είσαι αυθεντικός και να είσαι Αληθινός είναι Ελευθερία!
Και είναι στο Χέρι σου να την Επιλέξεις!

Κωνσταντίνα Κούτσικου 
Trainee Coach at EMCC  Practisioner Level,Life Coaching